Emeklilik Forumu
=> Daha kayıt olmadın mı?

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu BU HERKESE YARARLI FORUMU LÜTFEN FACEBOOK VE BENZERİ SOSYAL PLATFORMLARDA PAYLAŞMAK İÇİN BU BUTONA TIKLAYIN EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

Emeklilik Forumu - Fasülye bastısı

Burdasın:
Emeklilik Forumu => BAYANLARA ÖZEL BÖLÜM => Fasülye bastısı

<-Geri

 1 

Devam->


emeklilikhaber.com
(şimdiye kadar 327 posta)
05.09.2008 14:34 (UTC)[alıntı yap]
Fasülye bastısı


Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun. Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1 -2 dakika daha kavurmaya devam edin. Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin. Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun. Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetii ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın.


Malzemeler


* 1.5 kg. kurufasulye l1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti l100 gram pastırma


* 1 yemek kaşığı tereyağı


* 2 baş soğan


* Kırmızıbiber


* Tuz


* Karabiber


* * *


Fırında peynirli kabak


Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak şekilde haşlayın. Ve süzün. Beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı ezerek püre haline getirin. Kabakları uzunlamasına bölüp fırın kalıbına yayın. Ortalarını küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın. Çukur kısımlara hazırladığınız peynirli harcı doldurun. Üzerini kırmızıbiberle süsleyin. Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin. Önceden kızdırılmış fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın. Sıcak servis yapın.


Malzemeler


* 4 adet kabak


* 150 gram beyaz peynir


* 1 adet yumurta


* 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri


* 2 yemek kaşığı zeytinyağı


* 1 demet dereotu


* Kırmızıbiber, tuz


* * *


Güllaç


Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın. Ortasına dövülmüş cevizi koyun. Yanlarını ortada toplayıp, katlayın. Katladığınız güllaçları başka bir tepsiye dizin. Kalan sütü üzerine dökün. Gül suyu ilave edin. Ilık veya soğuk servis yapın.


Malzemeler


* 2 buçuk su bardağı toz şeker


* 1 paket güllaç


* 250 gram dövülmüş ceviz


* Çeyrek çay bardağı gül suyu

2008-09-02 Takvim

Cevapla:

Nickin:

 Metin rengi:

 Metin büyüklüğü:
Tag leri kapat



Bütün konular: 1013
Bütün postalar: 1167
Bütün kullanıcılar: 86
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
 
Bugün 204 ziyaretçi (293 klik) izlenimi aldık. Copyright © 2009 www.emeklilikhaber.com
Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol