Emeklilik Forumu
=> Daha kayıt olmadın mı?

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu BU HERKESE YARARLI FORUMU LÜTFEN FACEBOOK VE BENZERİ SOSYAL PLATFORMLARDA PAYLAŞMAK İÇİN BU BUTONA TIKLAYIN EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

Emeklilik Forumu - Bugün ne pişirsem?

Burdasın:
Emeklilik Forumu => BAYANLARA ÖZEL BÖLÜM => Bugün ne pişirsem?

<-Geri

 1 

Devam->


emeklilikhaber.com
(şimdiye kadar 327 posta)
05.09.2008 14:38 (UTC)[alıntı yap]
Bugün ne pişirsem?

Ramazan ayında sofralarını donatmak isteyenlere yardımcı olmak için özel bir menü oluşturduk. İşte birbirinden güzel yemeklerden oluşan menü:EZOGELİN ...

Ramazan ayında sofralarını donatmak isteyenlere yardımcı olmak için özel bir menü oluşturduk. İşte birbirinden güzel yemeklerden oluşan menü:


EZOGELİN ÇORBASI


(6 kişilik)


Malzemeler:


* 1 kahve fincanı ince bulgur


* 1 kahve fincanı kırmızı mercimek


* 1 kahve fincanı pirinç


* 1 tatlı kaşığı tereyağı


* 1 adet orta boy soğan


* 1 çorba kaşığı salça


* 3 su bardağı et veya tavuk suyu


* 4 su bardağı su


* Tuz


* Üzerine: Maydonoz


Hazırlanışı:


* Tereyağını yemeklik doğranmış soğanla birlikte tencereye alın ve kavurun. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Et suyu ile suyu katıp kaynamaya bırakın. Bulgur, mercimek ve pirinci çorbaya ilave edip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatın. Tuzunu ayarlayın. Üzerini maydonozla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın. (SOFRA DERGİSİ


İÇLİ KÖFTE TARİFİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...


GÜLLAÇ


(12 kişilik)


Malzemeler:


* 12 yaprak güllaç


* İki buçuk litre süt


* İki buçuk su bardağı tozşeker


* 1 paket vanilya


* 1 çay bardağı gülsuyu


* Bir buçuk su bardağı dövülmüş ceviz


Süslemek için: Toz antepfıstığı, nar


Hazırlanışı:


Süt, tozşeker ve vanilyayı bir tencerede kaynatın. Daha sonra büyükçe bir tepsiye boşaltın. Gülsuyu ilave edip karıştırın. Güllaç yapraklarının yarısını tek tek süte batırın ve ayrı bir tepsiye üst üste yayın. Ortasına ceviz serpin. Kalan güllaçları da aynı şekilde süte batırıp, cevizin üzerine üst üste yerleştirin. Tepsideki sütlü karışımı güllacın üzerine dökün ve 15 dakika bekletin. Ardından istediğiniz şekilde kesin. Üzerini toz antepfıstığı ve nar ile süsleyip servis yapın. (SOFRA DERGİSİ

2008-09-05 Sabah

Cevapla:

Nickin:

 Metin rengi:

 Metin büyüklüğü:
Tag leri kapat



Bütün konular: 1013
Bütün postalar: 1167
Bütün kullanıcılar: 86
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
 
Bugün 333 ziyaretçi (530 klik) izlenimi aldık. Copyright © 2009 www.emeklilikhaber.com
Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol